miercuri, 23 ianuarie 2013

Dorinte pentru 2013

La inceput de an, toata lumea vorbeste despre reusitele si regretele anului trecut si isi propune sa-si imbunatateasca anul ce abia incepe. Peste tot auzi sau citesti despre rezolutii, planuri mai mult sau mai putin indraznete, promisiuni facute pentru sine, sau, mai nou, unii isi spun "fie ce-o fi, nu-mi propun nimic, pur si simplu traiesc".

Eu...imi fac planuri des si le schimb la fel de des, motiv pentru care nu mi-am propus vreodata, la inceput de an sa fac ceva special in cele 360 de zile (+/-) ce urmeaza. In ultimele luni am simtit ca ma schimb, nu stiu daca in bine sau in rau, dar incep sa-mi schimb scala valorilor, interesele, si viziunea asupra viitorului. Prima oara cand am inceput sa ma gandesc mai mult la trecutul si viitorul meu a fost in momentul in care am vazut pe foile de analize medicale "22 de ani si 9 luni", atunci ceva a facut click si m-a bagat usor in priza. A doua oara a fost dupa ce am auzit povestea unei foste colege de facultate, careia din senin i-au fost luate drepturile de a trai. Chiar daca nu am cunoscut-o personal am fost daramata moral si am realizat ca indiferent de varsta nu avem de unde sa stim ce ne rezerva ziua de maine, iar expresia "Carpe Diem" chiar trebuie luata in seama, trebuie doar sa fii atent in ce masura.





Anul acesta mi-am propus sa ma axez mai mult pe dezvoltarea personala, mai ales pe abilitatile mele de a socializa. Vreau sa nu-mi mai pese de lucrurile superficiale si sa fac ceva pentru sufletul si pentru mintea mea. Vreau sa fiu imprevizibila, spontana, impulsiva si sa actionez asa cum nu se asteapta cei care ma cunosc deja.

In 2013 vreau sa nu-mi mai fie teama sa vorbesc atunci cand trebuie, sa spun exact cuvintele care-mi trec prin cap si sa nu mai tac, sa-mi pot cere drepturile si sa traiesc ca si cum in cateva zile va fi sfarsitul lumii. Nu vreau sa ma mai comport asa cum "cere" societatea si cum "trebuie", nu vreau sa mai fac in asa fel incat sa le fie bine celor din jurul meu chiar daca mie imi este rau, ma voi gandi la mine si atat. Voi incepe sa folosesc mai des "nu" si sa ma descotorosesc de "da"-ul mereu prezent in vocabularul meu, voi incerca sa fiu mai egoista, pentru ca nimeni nu se gandeste la eforturile sau sacrificiile pe care poate le fac sau le-am facut in trecut.

Vreau sa nu ma mai inrosesc la un interviu important, sa-mi pierd cuvintele si sa ma comport de parca as sta de vorba cu Angela Merkel sau Angelina Jolie, pentru ca suntem egali cu totii. Vreau sa fac tot ce-mi propun, sau macar sa incerc si sa ajung in punctul in care chiar nu mai depinde de mine sa reusesc.

Sunt sigura ca nu voi succede sa ma transform in totalitate intr-o adevarata scorpioanca, pentru ca pe parcursul primilor 7 ani din viata am fost invatata sa ajut oamenii, sa-i respect si sa fiu diplomata...dar sper sa reusesc macar putin.

Sunt nerabdatoare sa ajung la sfarsitul anului, sa trag linie si sa fiu mandra de mine pentru ca am reusit sa ma schimb asa cum mi-am dorit.

Va doresc un an splendid!
Iulia F.


4 comentarii: