luni, 11 aprilie 2011

The power of the jeans

Având în vedere că am o perioadă mai plină la facultate, nu mai am atât de mult timp liber la dispoziţie pentru a posta ceea ce mi-aş dori pe blog. Astăzi, căutând informaţii pe internet pentru un proiect, am dat peste un articol interesant pe care aş dori să-l împărtăşesc cu oricine are plăcerea de a-mi răsfoi blogul din când în când.

IZOLAŢIA DIN JEANS





După 25 de ani de experienţă în domeniul materialelelor de construcţie, a apărut izolaţia din jeans. O combinaţie din fibre naturale, produs superior, cu caracteristici deosebite.

Izolaţia din jeans poate fi folosită atât la interior şi exterior, cât şi pentru izolarea tavanelor. Poate fi instalată fie în structuri de lemn sau metal.




Aceste fibre de bumbac sunt eficiente în absorbţia sunetului şi deţin performanţa termică maximă.





Este foarte uşor de menevrat şi montat fără a fi nevoie de îmbrăcăminte de protecţie sau de un echipament special de respirat. Se fabrică în lăţimi supradimensionate pentru a putea acoperi o suprafaţă cât mai mare.


Acest material izolator este tratat pentru incediu, tratament ce nu acţionează doar ca o barieră contra incendiilor, dar împiedică şi dezvoltarea ciupercilor şi dăunătorilor.





Izolaţia din jeans este formată aproape în întregime din denim natural şi fibre din bumbac, care sunt 100% reciclabile, necesită o cantitate minimă de energie pentru fabricare, venind în sprijinul naturii prin reducerea poluării şi reutilizarea deşeurilor de la fabricile de jeans.




Considerat un material de construcţie ecologic, izolaţia din jeans respiră şi eliberează umiditatea în timp util, de asemenea conţine inhibatori de mucegai, nu conţine formaldehidă sau iritanţi dăunători.





Un exemplu foarte bun pe lângă locuinţele rezidenţiale în cadrul cărora se poate folosi izolaţia din denim este chiar cel mai verde muzeu din lume California Academy of Sciences din San Francisco (SUA), pe lângă oţelul 100% reciclat folosit în structura muzeului şi panourile solare s-a folosit şi izolaţia din denim reciclat.


Webgrafie:

http://greenjeansinsulation.com/

http://www.arhitecturaverde.ro/article.php?id=43



Enjoy!

Iulia F.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu