duminică, 13 martie 2011

Vizita la Fabrica de Cioco


Acum 2 săptămâni am primit o invitație din partea unei prietene, pe care nu am putut să o refuz, ba mai mult, am zis Da! fără prea mult timp de gândire. Invitația era pentru o vizită la Fabrica de Ciocolată Primola, și…pe bune acum, cine nu ar vrea să facă parte dintr-un episod real How it’s made?!

Când am ajuns acolo, am așteptat în clădirea cu birouri, alături de alte persoane care și-au făcut rezervare (da, e cu rezervare online, nu poți merge orișicum :) ). Noi eram 4 fete cucuiete, și ne-am fi așteptat ca ceilalți să fie ca și noi, sau chiar mai tinerei, însă mai erau încă 3 cupluri, fiecare având in jur de 27 - 30 de ani. Asta ne-a mirat pe toate, dar cel mai mult am fost uimite de faptul că unul din cupluri era acolo pentru a 2a oară; la sfârșitul articolului îți vei putea da seama și tu de ce ar vrea cineva să revadă aceleași procedee de fabricare a ciocolatei la nesfârșit.

După vreo 10 minute de așteptare, un domn foarte simpatic îmbrăcat într-un costum din catifea ciocolatie şi joben, s-a prezentat ca fiind Ionuț Ciocolatescu, gazda noastră pe parcursul întregului traseu de fabricație al unui vis ciocolatiu. Ah ! da, știu, și eu credeam că vom fi conduși prin fabrică de Willy Wonka (N.B. pentru necunoscători : Filmul ”Charlie și Fabrica de Ciocolată”), dar nu pot spune că am fost foarte dezamăgită.

”S-a încercat cu pâine și sare, cu șampanie și cocktailuri de fructe, însă nimic nu spune mai cald și mai clar ”ești binevenit” ca CIOCOLATA” ne spun cei de la Primola înainte să ne aventurăm alături de maestrul nostru favorit, îmbrăcați corespunzător, toți în hăinuțe de laborator, de unică folosință.


Ni s-a prezentat fiecare etapă a procesului de fabricare al ciocolatei, și am putut observa cum boabele de cacao prăjite se transformă dintr-o simplă pulbere într-o delicioasă ciocolată, cu sau fără umplutură. Pe toată durata vizitei am fost acompaniați de o aromă mmmmmmmmmmyammy, însă cel mai dureros a fost să vedem sacii cu ciocolată, care sunt aruncați din cauza mărimii necorespunzătoare.

”Dumnezeu le-a dat îngerilor aripi, și oamenilor ciocolata”

O altă parte a fabricii cu o aromă și mai mmmmmmmmmyammy, este secția pentru biscuiți de toate tipurile, dar pentru că atunci când am ajuns noi acolo, se schimba tipul de biscuiți care urmau a fi fabricați, nu am văzut decât niște benzi goale. Am fost însă răsplătiți cu biscuiței la discrețieasta chiar acolo, în fabrică.

Concluzia ? O tehnologie impresionantă, roboți care lucrează de zor, o curățenie deosebită în toată fabrica, și niște doamne foarte simpatice care au grijă ca noi să primim în pachețelele Primola exact ceea ce merităm.

”Ciocolata nu este un substitut pentru dragoste, ci iubirea e un substitut pentru ciocolată”

Cei de la Primola au fost plini de surprize. La sfârșitul vizitei am fost primiți în supermegaextraciococamera, mai exact, o cameră plină cu ciocolată de care vrea inimioara ta. Imaginează-ți așa : o fântână de ciocolată cu lapte, un mini dozator cu ciocolată albă, altul cu ciocolată amăruie, fructe proaspete (kiwi, banane, ananas), stafide, cereale, alune de pădure, arahide, praline de care vrei, biscuiței, negrese (ultima lor invenție), cărticele cu rețete și multă voie bună.

Noi am plecat ultimele, era totul prea frumos, exact ca un vis, însă dacă știam că vom primi un pachețel super delicios și pentru acasă am fi plecat probabil mai repede.

Totul din camera cu bunătăți a fost mult mai bun decât ceea ce există în comerț, întotdeauna mostrele de produse vor fi mult mai calitative, si ce am avut în pachețel era mult mai proaspăt și mai delicios, așadar, dacă ești genul de persoană care obișnuiește rar să-și satisfacă astfel de pofte dulci, vizita pentru fabrica Primola este una mai mult decât binevenită.

Sfat 1 : Încercați totuși să nu faceți prostia să mergeți cu stomacul gol acolo, așa cum am făcut eu.

Sfat 2 : Nu mai sta pe gânduri și fă-ți o rezervare aici.


Enjoy!
Iulia F.

3 comentarii: