joi, 14 februarie 2013

Ambasadorul Ion Jinga

In toata mass-media se vorbeste despre prestatia ambasadorului Ion Jinga la interviurile in limba engleza pe care le-a tot avut in ultimele zile.

In ultimii 10 ani, in Romania s-a pus tot mai mult accent pe cunoasterea a cel putin doua limbi straine, engleza fiind extraordinar de importanta. Elevii si studentii, care se gandesc la viitorul lor investesc foarte mult timp si  bani in invatarea limbii engleze. Daca un student eminent si integru, care a invatat excelent pe parcursul facultatii nu cunoaste limba engleza, nu are prea multe sanse sa-si gaseasca un job foarte bun, ci doar unul mediocru.

Majoritatea companiilor din Romania lucreaza cu firme straine, motiv pentru care angajatii necesita cunoasterea limbii engleze (cel putin!). Pana si ospatarii trebuie sa stie limba engleza, pentru ca avem tot mai multi turisti straini, dar si angajati in companiile mari. Multinationalele din Romania lucreaza doar in limba engleza, folosind prea putin limba romana.

Sunt copii de clasa a 5a care vorbesc engleza mai bine decat Domnul Ion Jinga; exista tineri care au studiat fie aici, fie in afara, cu putere de munca, care cunosc 2-3 limbi straine, dar carora sistemul romanesc nu le ofera nicio sansa, si cu toate astea ambasadorul Romaniei din MAREA BRITANIE se balbaie si se chinuie sa vorbeasca in limba engleza, limba tarii in care are o functie destul de importanta. I-a luat cineva acestui om un interviu in limba engleza inainte sa-l trimita acolo?

Oare nu ne-am saturat sa lasam acesti oameni sa ne promoveze tara intr-un stil atat de prost? Oare chiar nu se putea mai bine? Parlamentul Romaniei cu toti functionarii sai fac o treaba foarte buna...pentru buzunarele si familiile lor si cam atat.

Pacat...Pacat, pentru ca avem o tara prea frumoasa ca sa o batjocorim in halul asta!

Iulia F.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu