marți, 27 septembrie 2011

Betrayal

In ultimele doua zile m-am intalnit si am vorbit cu o femeie inselata. Dupa aproape 20 de ani de casnicie, au construit un imperiu impreuna, atat la figurat, cat si la propriu, iar el a ales sa auda un fals "te iubesc" de la o fetita de 20 de ani in loc sa se bucure in continuare de un "te iubesc" sincer de la baietelul lui.

De ce?

De ce fata aia a ales sa distruga o familie? Pentru bani, excursii si intalniri pe ascuns? Chiar se merita?
De ce el are impresia ca o fata tanara, care i-ar putea fi fiica, l-ar putea iubi vreodata in adevaratul sens al cuvantului? Daca nu era sigur ca o poate iubi, asa cum i-a promis, pe femeia ce avea sa-i fie sotie, de ce a alergat dupa un "da" aproape un deceniu?

Dupa tot ce am vazut in jurul meu, am ajuns la o concluzie: Nu exista barbat care sa nu insele. Mici exceptii exista intotdeauna, dar sunt mult prea putine. Facand un raport intre numarul exceptiilor si numarul femeilor, mi-am dat seama ca, din pacate, trebuie sa-i acceptam asa cum sunt, si atat timp cat nu aflam si cat nu suferim de pe urma micilor escapade, trebuie sa trecem cu vederea si sa ne vedem de copii si de casa. Poate ca gandesc gresit, dar decat sa innebunesc urmarindu-l cu o gelozie si o posesivitate iesite din comun, prefer sa orbesc..o data, de doua ori in viata.

Dar sa ma tradezi mai bine de 2 ani, si sa-i dai unei pustoaice bani munciti de mine pentru copilul meu? Ca apoi sa-mi spui ca te-ai indragostit, ca va iubiti, si ca iti lasi familia pentru ea...e groaznic, si sper sa nu trec vreodata printr-o situatie asemanatoare.

Femeia asta a incercat sa fie puternica in fata mea, si a facut in asa fel incat sa para ca nu-i pasa atat de mult. Mi-a spus ca e decisa sa uite ca exista barbati si ca isi va dedica restul vietii copilului ei. Puternica intr-adevar. Dar...fara sa vrea, mi-a transmis o parte din durerea pe care o simte. Prima oara cand mi-a vorbit despre problema asta, am simtit cum m-a strapuns un tremur, iar starea mi s-a schimbat instant intr-una melancolica si pregatita de plans.

Vocea unei femei tradate este...cumplita si nu ai cum sa o maschezi. Nu am cuvinte sa o descriu. Si pentru ce? In curand amanta se va satura de barbatul ce va deveni un bosorog falimentar, iar pentru a-si reuni familia, va fi deja prea tarziu. Si-a dedicat viata sotului si fiului, iar sotul a tradat-o cu nerusinare.

Ce sfat ii dai unei femei tradate si inselate? Ce s-a intamplat cu lumea asta nebuna? Unde sunt familiile alea fericite din romane si filme? Unde sunt oamenii normali? Ce s-a intamplat cu sinceritatea si iubirea neconditionata? De ce atata rautate peste tot? De ce atatea divorturi? Dar de ce atat de multe nunti?

Sunt atatea intrebari la care nu am raspuns, si probabil nici nu le voi gasi vreodata. Imi pare rau ca trebuie sa existe atat de multa suferinta in lume, cand totul ar putea fi mult mai usor si mai frumos.



Love each other!
Iulia F.


3 comentarii:

  1. pare mai nebunesc...dar daca citesti printre randuri o sa intelegi: http://octavianpaler.ro/comentarii-si-citate/tradarea-lui-alcibiade/
    P.S. baga si tu o "pesa" mai vesela sa se bucure si membrele inferioare :))
    Sir

    RăspundețiȘtergere
  2. eu vreau sa cred ca mai exista inca barbati fideli...nu vreau sa fiu o maniaca obsesiva dar nici nu am sa trec cu vederea niciodata vreo escapada. pt femeia care a patit asta, capul sus si sa mearga mai departe. daca a construit un imperiu, inseamna ca e o femeie puternica. am un caz in familie, si din pacate s-a terminat mult mai tragic. ea nu a putut trece peste si mereu a sperat ca el se va intoarce,pt. ca in 3 ani sa se imbolnaveasca si sa moara de cancer. avea putin peste 40 de ani si era o femeie care arata ca una de 30 de ani...si la inmormantare, fostul sot, care facuse intre timp si un copil cu amanta, mai avea si tupeul sa se dea cu capul de pereti...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sper si iti doresc sa-ti gasesti barbatul fidel. sunt, dar sunt putini. si vei trece cu vederea, atunci cand vei avea un copil, doi, nu vei divorta pentru ca iti vei dori ca el sa traiasca totusi intr-o familie normala. in legatura cu situatia din familia ta...poate i-a parut rau, doar ca a fost prea tarziu

    RăspundețiȘtergere