vineri, 8 martie 2013

Scrisoare pentru mama

La multi ani mama frumoasa si iubita!

Mama draga, vreau sa-ti multumesc pentru ca m-ai invatat tot ce stiu, de la ce inseamna sa fii o gazda buna pana la cum sa negociezi intr-un mediu de afaceri. Am invatat cum sa am grija de mine, de copiii mei, de sot, de frate si cum sa fiu o prietena excelenta. De la tine am invatat ce si cum sa mananc, ordinea in care se pun legumele intr-o mancare, sa fac sport, sa citesc, sa ma imbrac, sa fac lucruri interesante, sa fiu unica si sa ma diferentiez la maxim de cei din jurul meu, sa-mi iubesc fratele, sa nu fiu ranchiunoasa, sa fiu curioasa, desteapta, curajoasa, ambitioasa, respectuoasa, integra, dar mai ales puternica. O SUPERWOMAN. O femeie care este in stare sa lupte cu lumea intreaga pentru fiica si fiul ei. O femeie care poate cuceri lumea. O femeie...asa, ca tine.



Esti mai frumoasa pe zi ce trece si nimeni nu poate contesta asta. Esti tot mai inteleapta si mai desteapta si nimeni nu poate contesta asta. Esti un fenomen aparte si daca nu ai fi fost mama mea m-as fi bucurat sa te intalnesc macar pentru 30 de minute.

Mi-as dori macar sa-ti pot spune mai des si fara inhibitii ca te iubesc si sa te imbratisez fara prea multe ganduri de convingere, dar tu nu m-ai invatat sa fiu astfel. Sunt distanta, rezervata si rece de cele mai multe ori si nu regret. Nu regret niciun sfat pe care l-am urmat, nu regret ca m-ai educat sa fiu persoana care sunt azi. Inteleg acum, inteleg ca iti doresti sa fiu o femeie puternica, care sa fie imuna la orice sageata de rautate trimisa de la cei din jur. Sa fiu o femeie increzatoare care sa nu se lase batjocorita de nimeni.

Am impresia de multe ori ca nu voi reusi niciodata sa-ti arat cat sunt de recunoscatoare pentru tot ce ai facut si vei face pentru mine. De fapt, cred ca nici nu exista aceasta posibilitate. Tot ceea ce faci este pentru noi, pentru copiii tai. Toata viata ne-ai dedicat-o noua, ai respirat, ai gandit, ai trait, ai muncit pentru noi. Imi doresc din inima sa vina vremea cand iti voi intoarce toate favorurile si sacrificiile facute. Nu-mi ramane decat sa fac la fel pentru copiii mei, sa-i educ, sa-i ingrijesc si sa-i iubesc ca tine. Iar acum pot doar sa-ti multumesc pentru actele de iubire, cuvintele de mustrare, educatia si incurajarile oferite si sa-mi cer iertare pentru gandurile negre si lacrimile pe care ti le-am provocat.



Ai fost dintotdeauna si vei fi in continuare modelul meu numarul 1. Esti totul pentru mine si te rog sa nu uiti asta niciodata. Iti doresc sa fii fericita si te sfatuiesc sa fii in continuare tu. Sa nu te schimbi niciodata, pentru ca esti perfecta asa cum esti.


Cu dragoste si sinceritate,
A ta fiica,
Iulia.

10 comentarii: