miercuri, 31 august 2011
Friends and favors
vineri, 26 august 2011
joi, 25 august 2011
Generatia BAC 2011
'Nu citesc si sunt slabi comunicatori. In tot acest timp, consecintele mediului online se regasesc in scoli si universitati, unde Generatia Net se descurca foarte prost la examene.'
'Nu le pasa. Nu au valori si nu le pasa de nimeni altcineva. Cand se vor maturiza, vor deveni cetateni iresponsabili.'
'Astazi ne mintim singuri in ceea ce priveste renasterea pe care o va aduce computerul. Nu va aduce nimic. Asta inseamna de fapt ca neocortexul va sfarsi prin a se autodevora.'
'Sunt screenagers, dependenti de net, isi pierd abilitatile sociale si nu mai au timp pentru sporturi sau activitati sanatoase. (...) rezultatul este o generatie de oameni ciudati si obezi. Jocurile video sunt cea mai contagioasa dependenta din lume si cel mai mare pericol pentru copiii de azi - comparabil cu abuzul de droguri si alcool.'
'Sunt lipsiti de rusine. A devenit o rutina in ziua de azi pentru tinerele fete sa posteze online fotografii provocatoare cu ele insele. (...) Copiii nu inteleg care e problema!'
'Aceasta este cea mai narcisista si egocentrista generatie. Sunt mult mai narcisisti decat erau studentii acum 25 de ani. Tehnologia actuala alimenteaza o crestere a narcisismului. Prin insusi numele lui, MySpace incurajeaza nevoia de recunoastere, asa cum este si cazul site-ului YouTube.'
'Nu poseda niciun fel de etica a muncii si vor fi angajati slabi. Studentii de azi plutesc in deriva, fara nicio idee despre ceea ce vor sa faca sau sa devina in viitor. Sunt niste ''pierde-vara'' care au impresia ca totul li se cuvine si, in momentul in care intra pe piata muncii, solicita de la angajatorii lor tot felul de lucruri nerealiste, cum ar fi tehnologie sofisticata sau noi abordari de management. (...) tinerii adora sa-si iroseasca timpul. Membrii Generatiei Net sunt astazi dureros de slab pregatiti pentru cerintele pietei actuale (si viitoare).'
Ar trebui sa privim mai cu atentie criticile facute. Ele nu vin din partea unor bigoti nebuni sau din partea unor ideologi inflexibili.
Iulia F.
duminică, 14 august 2011
Operatiunea ”Salteaua”
Într-un weekend,fetele au rămas singure acasă, fără cei doi bărbați ai familiei, și ambele se gândeau că va fi drăguț să petreacă puțin timp împreună, fără stresul provocat adesea de cei doi. Se anunța un weekend liniștit și plictisitor, dar într-o manieră plăcută.
De ceva timp, nu exista zi în care cel mai tânăr dintre cei doi bărbați (Dan) să nu se plângă de salteaua pe care doarmea, așa că mama s-a hotărât să-i facă o surpriză și să-i cumpere alta nouă, mult mai bună decât cea pe care o are deja.
1,40 cm x 2 m. Perfect.
Angajații o montează pe mașinuța mamei cu niște folie de plastic, iar fetele se pornesc la drum bucuroase și ușurate.
Ajung acasă, se chinuie amândouă să ducă salteaua în casă, apoi se liniștesc puțin și stau la masă; nu de alta, dar aveau nevoie de putere pentru a urca salteaua la etaj. După ce și-au recăpătat forțele, Ana și Ioana își pun mâinile pe saltea și cu chiu cu vai o urcă până în camera. Așează salteaua pe pat..și ce crezi? era prea mare. Să cadă cerul pe ele și alta nu. Vin întrebările: ”ce facem?! o ducem înapoi? dacă nu ne-o primește? dacă nu ne returnează banii? cum o aranjăm iar pe mașină?” etc...
După vreo jumătate de oră Ana strigă la fiica ei: ”Ioanaaaa, hai să ducem salteaua!!”
Ioana: ”Păi ce, o ducem tot azi?!”
Îi explică vecinei ce s-a întâmplat, cu riscul de a părea nebune, pentru a-și da seama că de fapt nu sunt chiar ieșite din comun. Vecina le asigură pe fete că le vor primi salteaua înapoi, pentru că: ”Și eu am fost odată să schimb o sapă”,
Ana, curioasă de fel, întreabă: ”Și?”,
Vecina: ”Și am schimbat-o cu o greblă!”.
Ioana: ”Nu! Păi nu l-ai măsurat tu?”
Ana: ”Cum tu?! Da' nu ți-am zis să-l măsori TU?”
Ioana: ”Da' ți-am zis că nu am găsit ruletă!”
Au urmat desigur epicele remarci: ”Îți zic și eu o dată să faci ceva, și nici atunci nu faci..bla bla, ești mare, descurcă-te, gândește-te și singură...etc., bla bla bla.”
Perfect! Acum sunt pregătite. Ajung fetele la magazin, amuzate de gafa pe care au făcut-o, și cu gura până la urechi se duc la cel care le-a ajutat inițial pentru că angajatul a fost foarte cumsecade și primise și un mic bacșiș. Numai că...omul când le-a văzut nu părea la fel de fericit precum atunci când le-a vândut salteaua.
Ana îi explică pe scurt problema, se scuză pentru greșeală dând ca motiv un alt pat din casă care avea 1,40 m, și îl roagă să le ajute cumva. Omul le spune cu o mare părere de rău că nu au în magazin saltele de 1,20 m, dar s-a uitat în baza de date să verifice dacă au dat vreodată comandă de așa ceva.
Și Doamne! Cât noroc! Se face comandă de saltea de 1,20 m și se promite că va ajunge în 8 zile. Ioana, la fel de curioasă ca Mama, aruncă un ochi în calculatorul omului, și printre restul comenzilor observă că există saltea de 1,20 cu 2 m, dar și cu 1,90 m. Oookeee, acum mai urmează o întrebare: ”Mamaaa...dar...lungimea e de 2 m, sau de un metru 90?” Le bufnește râsul pe amândouă și își dau seama că...habar N-AU!
De'! Până la urmă, FEMEIA, tot femeie!
Fetele se decid să lase avansul necesar angajatului, și să-i dea a 2a zi un telefon cu măsurătorile exacte, pentru a se scuti de un drum, dar si de o noua gafa.
Cum s-a terminat totul? Măsurătorile au fost făcute, iar salteaua comandată prin telefon.
Verdict final: 1,20 m x 1,90 m. Nici nu se gândeau ele la asemenea măsuri.
The End!
Iulia F.
Peripetii in Costinesti
sâmbătă, 13 august 2011
Memories from Costinesti
duminică, 7 august 2011
Shopping la LiDL !!!
- Care este procesul prin care se ajunge la acest produs?
- Cine şi cum o adună?
- Este recoltată înainte sau după ce tragi apa?
- De ce ar trebui hârtia igienică reciclată?
Romanian Top Hits
sâmbătă, 6 august 2011
Le Train Royal
E.ON S.A. Moldova
miercuri, 3 august 2011
Sugar Free
Substanța aceasta pe care românii o consumă în neștiință de cauză, a fost inițial sintetizată pe post de agent chimic cu aplicații militare. Fostul secretar al “apărării” americane Donald Rumsfeld, este personal responsabil pentru faptul că substanța a primit aprobarea autorităților de specialitate pentru a fi folosită ca aditiv alimentar. El ocupa pe-atunci poziția de CEO al GD Searle, compania producătoare a otrăvii numite aspartam. Să aflăm ce le facem copiilor cu mâna noastră, atunci când le dăm 5 lei să-și ia ceva de la chioșc… Ei ce să-i faci dacă la miere nu ne-a dus capul!
Numele meu este Aspartam şi sunt dulce, dulce, dulce.
Cine sunt eu de fapt? Am o poveste frumoasă, romantică, dar şi plină de suspans şi de succes. Sunt produsul ştiinţei. Dacă nu era ea, eu nu mă năşteam… Ce minunat!
Totul a început de la o bacterie periculoasă pentru oameni. Această bacterie frumoasă a fost după aceea modificată genetic. Bacteria, care este mama mea, a fost hrănită apoi cu deşeuri toxice foarte gustoase.
De fapt, să vă spun sincer, bacteria nu este chiar mama mea, pentru că eu, ASPARTAM, nu sunt chiar copilul ei, ci… de fapt… (vai, mă ruşinez), de fapt sunt caca acestei bacterii periculoase modificate genetic, ce se hrăneşte cu deşeuri toxice. Aşa că aş putea spune cu mândrie că tatăl meu este deşeul toxic, iar eu mă nasc în pântecuţul călduţ al mămicii mele, bacteria modificată genetic. Când m-am născut, ursitoarele mi-au menit să devin o armă biologică împotriva populaţiei, dar apoi am fost folosit în tot felul de alimente gustoase-gustoase. Îmi plac poveştile cu happy end.
Vă miraţi că sunt spurcat? Ziceţi că sunt otravă? Doar sunt dulce, dulce, dulce. Sunt folosit în toate gumele de mestecat, bomboanele pentru respiraţie şi în multe dulciuri şi băuturi carbogazoase. Mai am şi alte nume: NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, Canderel, Benevia, Neotame… Sunt bun mai ales pentru copii şi în curele de slăbire, pentru că acolo unde sunt eu, nesimţitul de zahăr este eliminat! Deviza mea: Sugar free!
Sunt extrem de mândru de mine însumi şi vă iubesc mai ales când mestecaţi gumă şi beţi sucuri dietetice. În Statele Unite sunt foarte popular. Aproape că nu există dulciuri care să nu beneficieze de dulceaţa mea.
Din păcate, în prezent, nu doar produsele cu calorii reduse (produsele light) conţin această substanţă. Fiind mai ieftin decât zahărul, este utilizat şi la produse care în mod normal nu ar trebui să conţină Aspartam.
Câteva produse tipice, care sunt îndulcite cu Aspartam : băuturi răcoritoare carbogazoase şi sucuri de fructe cu pulpă, iaurturi, îngheţata, preparatele de mic dejun, tabletele efervescente, băuturile energizante pentru sportivi, gemurile, aproape toate felurile de gume de mestecat, produsele diabetice, şi chiar şi îndulcitorii înşişi (cu excepţia câtorva).
Iată şi câteva dintre efectele secundare certificate ale Aspartamului: tulburări ale văzului, dureri de ochi, ţiuitul urechilor, slăbirea auzului, convulsii epileptice, dureri de cap tip migrenă, tulburări de echilibru, pierderea memoriei, somnolenţă permanentă, amorţeala picioarelor.
Trebuie avut grijă în special în cazul copiilor, deoarece ei primesc această substanţă de valoare dubioasă tocmai de la părinţi, sub forma dulciurilor, a gumelor de mestecat, şi a băuturilor răcoritoare, şi este aproape ca sigur că nu vor da atenţie acestui cod aparent nepericulos E951, chiar dacă – şi dacă - vor citi etichetele produselor
Enjoy!
Iulia F.