joi, 30 august 2012

Ce este fericirea?

Nu m-am gandit niciodata la ce inseamna fericirea pentru mine, iubirea sau dragostea, insa nu am irosit niciodata expresii ca "te iubesc" sau "sunt fericita", pentru ca sunt cuvinte care inseamna mult prea mult pentru mine. De curand, m-a intrebat cineva ce ma face fericita si pe moment nu am stiut ce sa-i raspund. Am trait o multime de momente frumoase, iar eu nu am putut sa-i dau un exemplu rapid. Ne plangem cu zilele de problemele pe care le intampinam adesea, insa nu ne oprim pentru cateva minute sa ne gandim la momentele deosebite din viata noastra, care ne-au daruit acea stare de euforie ce ne determina sa uitam pentru cateva secunde totul.

Si totusi ce ma face pe mine fericita? Inca nu stiu sa raspund la intrebarea asta, dar am reusit sa-mi "derulez" putin banda memoriei si sa fac o mica lista cu momentele in care m-am simtit cu adevarat fericita in trecut.

Am fost fericita cand am vazut pentru prima oara cum straluceste Turnul Eiffel noaptea si probabil asta e motivul pentru care sunt atat de indragostita de Paris. Am ramas muta de uimire si m-a ajutat sa realizez cam cat de norocoasa sunt pentru ca ma aflam acolo, in acel moment.

Am fost fericita in ziua in care am implinit 18 ani, cand am primit al doilea cadou de la fratele meu. O cana pe care scria "Cea mai buna sora" si o diploma asemanatoare pe care erau trecute cateva motive pentru care eu sunt cea mai buna sora, iar la sfarsit semnat de el: "De la: cel mai bun frate". S-au potrivit atat de bine motivele si m-a surprins atat de frumos, incat radeam si plangeam in acelasi timp. El avea impresia ca rad cu lacrimi de cadoul lui amuzant, insa a fost, este si va fi mult timp cel mai frumos cadou primit vreodata.

Am fost fericita cand am castigat un concurs de Miss Romania in cadrul unui eveniment organizat de Forever Living Products, pentru ca din nou am fost luata prin surprindere. Nu imi doream atat de mult sa castig, ci vroiam sa ma simt bine. Premiul m-a luat prin surprindere pentru ca am participat cu mana rupta de 2 zile, iar mama imi spunea adesea sa nu-mi fac sperante foarte mari. Lacrimile de tristete din cauza micului defect s-au transformat rapid in unele de fericire. Dupa ce am fost anuntata castigatoare am primit foarte multe flori de la cei din sala, un gest care mi s-a parut superb. In seara aceea si mama a fost premiata, iar dupa cateva luni bune am aflat ca toate florile le primise ea si le-a imprastiat spectatorilor pentru a mi le oferi mie. Un alt moment de fericire pe care nu il voi uita niciodata.

Un zambet fericit


Am fost fericita cand am ajuns in New York, dar si cand am plecat de acolo pentru ca ma asteptau niste oameni frumosi pe care de-abia astept sa-i revad. Ma simteam fericita cand asteptam autobuzul spre Guanghzou in aeroportul Bayiun din China, dar si cand m-am intors in Romania din acea excursie. ( Sunt fericita! )

Am fost fericita si mandra la nunta de argint a parintilor mei cand le-au aratat tuturor ce inseamna sa-ti cunosti partenerul, sa te intelegi cu acesta si sa-l iubesti cu bune si rele. A fost inca o lectie pentru mine din partea celor mai valoroase modele si pentru asta le multumesc. 




Am fost fericita in vacanta pe care am avut-o anul acesta in Delta Dunarii, la Sfantu Gheorghe. Am cunoscut o multime de oameni faini, am avut parte de un amalgam de evenimente frumoase, ciudate si neplacute, insa a fost o combinatie care in final m-a facut sa ma simt fericita. 



Unul dintre cele mai frumoase momente a fost cand eram in vaporul ce ma ducea usor spre casa, batuta de soare si de vant, ascultam muzica cu privirea la peisajele Dunarii, imi aminteam de clipele frumoase de care am avut parte si schitam cate un zambet din cand in cand. 




Sunt fericita cand pot alerga fara griji prin ploaie sau cand vad culori frumoase in natura. Sunt fericita cand familia mea este sanatoasa atat spiritual cat si fizic. Sunt fericita cand sunt luata prin surprindere de prieteni si sunt fericita cand sunt apreciata pentru sufletul si mintea mea. Sunt fericita cand vad locuri frumoase, sunt poate prea fericita cand mananc o inghetata buna si voi fi foarte fericita cand voi sari cu parasuta deasupra unui oras frumos. 


Retraieste momentele ferice din viata ta macar pentru cateva minute!

O zi frumoasa!
Iulia F.