sâmbătă, 30 iulie 2011

Reteta Pizza

Oricine știe să facă o pizza, nu mai este un secret pentru nimeni. Mama face o pizza mult prea bună pentru secolul ăsta [o spun cu toată modestia], iar cunoscuții noștri, prietenii de familie, unii dintre prietenii mei, știu asta și sunt sigură că îmi vor aproba afirmația. Pentru că sunt fată, iar fiicele își ajută mamele pe la bucătărie de mici, fie că vor, fie că nu vor, am asistat de fiecare dată la procesul ”super pizza” și am învățat și eu așa-zisele secrete. Țin să menționez că această rețetă nu are absolut NICIO legătură cu pizza mamei.

În perioada ”sesiune - licență” am avut foarte multe pofte pe care nu mi le-am refuzat, dar și foarte puțin timp pentru a mi le satisface, așa că am ales întotdeauna calea cea mai ușoară. Într-o zi mi se făcuse poftă de pizza și pentru că fratele meu mi-a împărtășit pofta, am cumpărat o pizza congelată.

Am ajuns acasă amândoi înfometați, de-abia așteptam să mâncăm prima felie de pizza, grăbită am pornit cuptorul să se încălzească, am tăiat o roșie, am aruncat-o pe pizza, pac pac, s-a încălzit cuptorul, am băgat pizza și am așteptam nerăbdători 15 minute cu ketchup-ul pe masă. Însă...am așteptat degeaba. De fapt nu chiar degeaba, totuși am descoperit că trebuie reparat cuptorul. Nu a mai funcționat cum trebuia și nu a încălzit deloc, iar pizza noastră s-a decongelat puțin de la ventilator...și cam atât.

După câteva minute de chinuială și plânsete stomacale mi-am adus aminte că am găsit cu ceva timp în urmă, pe un blog culinar, o rețetă pentru pizza la tigaie. După îndelungi discuții am hotărât să facem pizza la tigaie. Buuun, zis și făcut. Eu mai și scriam la licență în același timp, motiv pentru care fratele meu a fost bucătarul șef, el fiind și autorul acestei rețete.

Ingrediente: o pizza congelată, o tigaie, o folie de staniol, ulei de măsline și..cam atât. Noi am pus și niște felii de roșii deasupra.


Pas 1: se unge una bucată folie de staniol cu ulei de măsline. De ce? Ca să nu se lipească.






Pas 2: se așează felia sau feliile, după caz.



Pas 3: se împachetează și se fac niște găuri cu scobitoarea sau cu orice altceva. De ce? Ca să iasă umezeala și să nu fie pizza fiartă la aburi.








Pas 4: se fac niște biluțe din staniol și se pun în tigaie. De ce? Ca să nu se ardă.




Pas 5: se așează pizza în tigaie, se pune capacul, se pune tigaia la foc mediu și se lasă la ”copt” aproximativ 15 minute.




Rezultatul:





În ceea ce privește această minunată și complexă rețeta, trebuie să vă spun că pentru a ajunge la forma sa finală, am ars puțin primele felii (nu atât de mult încât să nu fie comestibile pentru situația în care ne aflam). Am încercat fără staniol, fără ulei, fără găuri, fără biluțele din staniol, dar asta este cea mai bună variantă.

Enjoy!

Iulia F.


Sfat: Folosiți această metodă numai și numai dacă nu reușiți să scăpați de poftă printr-o altă variantă.

joi, 14 iulie 2011

duminică, 10 iulie 2011

La licence est une garce

Nu am mai avut timp zilele astea de mare lucru si am fost nevoita sa renunt la multe activitati pe care obisnuiesc sa le fac in timpul meu liber. Ce am facut si cum mi-am petrecut timpul? Vedeti mai jos.

"„Copiii de azi sunt atat de scufundati in biti, incat ii percep ca parte integranta a mediului lor natural.” Asta este opinia lui Don Tapscott dupa ce a realizat o cercetare ce avea in vedere efectele pe care tehnologia digitala le are asupra generatiei actuale cu care interactioneaza.

Traim intr-o lume in care notiunea de carte a fost inlocuita cu e-book, manualul cu wikipedia, dictionarul cu wiktionar, jurnalul personal cu blogul, intalnirile intre prieteni nu se mai realizeaza „offline”, se recurge la cele „online”, recomandarile nu se mai cauta printre prieteni si rude, ci se recurge la forumuri si reviews-urile de pe site-urile de specialitate. Media traditionala este din ce in ce mai umbrita de social media, cumparaturile se fac din magazinele online, iar marketingul traditional se muta din ce in ce mai mult inspre mediul digital, notiunea de marketing online devenind indubitabil din ce in ce mai populara. E-mailul deja este demodat, telefonul nu mai este destinat convorbirilor telefonice, ci s-a transformat intr-un mini calculator portabil, iar termenul „Facebook” sunt sigura ca nu mai are nevoie de introducere.

Majoritatea oamenilor critica foarte mult aceste instrumente digitale, insa este normal ca acestia sa se simta amenintati de ceva nou, pe care nu il inteleg cu usurinta. Insa acum, si-a facut aparitia o noua generatie, cu valori noi, si care intelege noile media mult mai bine decat predecesorii sai. Consumatorii multimedia se orienteaza spre internet pentru a comunica, pentru a intelege si a face o multime de lucruri, intr-o maniera mai rapida si mai satisfacatoare decat cea obisnuita.

Pentru generatia noua, tehnologia este ca aerul, si vrem, nu vrem, aceasta reprezinta viitorul. Se fac si multe greseli, reteaua Internet si spatiul World Wide Web au avut un impact brusc si inca nu am reusit sa invatam cum sa evitam si sa controlam aspectele negative ale fenomenului, insa este timp sa ne perfectionam mai mult decat am facut-o pana acum.

In aceasta lucrare am incercat sa evidentiez importanta mediului digital inovator cu toate tehnologiile sale din ce in ce mai numeroase, si despre cum acesta influenteaza marketingul traditional. Datorita tehnologiei Web 2.0, companiile incep sa conceapa si sa dezvolte produse si servicii noi, iar acestea necesita strategii si practici noi de marketing.

Daca pana acum specialistii erau de parere ca pentru ca o companie sa fie luata in considerare de jucatorii unei piete si pentru a castiga notorietate, necesita si o prezenta online, un site web de prezentare al acesteia, acum pentru a excela pe acea piata trebuie sa transformam mediocrul website intr-un magazin online. Astfel, am incercat sa-mi adun cunostintele, capatate in ultimii trei ani, despre marketing si e-marketing si sa scot in evidenta importanta realizarii si promovarii unui magazin online.

www.iulia-f.blogspot.com"


joi, 7 iulie 2011

Social Media

Imi pare rau ca nu am timp sa comentez prea mult, voi spune doar ca..Imi place!



Enjoy!
Iulia F.

duminică, 3 iulie 2011

Nice ass!

De ce barbatii se uita intotdeauna dupa fundul unei femei? e si aia..o chestie iesita in afara..o parte normala a corpului. De ce nu se uita la maini? sau la abdomen? sau la fata/ochi/buze/par? de ce trebuie sa se uite la fund?



Enjoy!
Iulia F.

I love summer!!

Iubesc vara..da..si nu pentru ca e cald si soare, si pentru ca pot sa trandavesc pe plaja langa malul marii sau pe marginea unei piscine...din pacate, in ultima vreme a devenit insuportabil si prea obositor sa prind putin bronz. Nici pentru ca nu trebuie sa ma chinui prea mult cu alesul hainelor si al numarului lor.

O iubesc pentru ca vara am parte de asa ceva:


Am trei perioade ale anului pe care le astept cu drag. Una dintre ele este prin primavara, atunci cand apar florile cu o mireasma immmmmmmmmmmmmmbietoare. Daca esti baiat [inalt! :))] si vrei sa ma impresionezi, sa nu vii la mine cu 25 de trandafiri pentru ca nu vei avea prea mare succes. In schimb, daca vii cu un cosulet de zambile, lacramioare, lalele, bujori..etc, ai mult mai multe sanse.

A doua perioada este cea in care am gradina plina de fructe. Din pacate, anul asta este al doilea in care nu pot manca visinile [preferatele mele] direct din copac, motiv pentru care mama s-a gandit la mine si mi le-a facut pachet. Multumesc mama!




Parca nu mai arata atat de rau cartile de licenta langa minunatiile astea, nu?





Si ca sa nu las deoparte si a treia perioada a anului pe care o iubesc...este vorba despre perioada Craciunului. Dar nu partea aia in care bunica taie porcul si noi trebuie sa mancam obligat/fortat...Imaginati-va o dupa-amiaza de iarna, cand este liniste peste tot, pe la ora 17, afara este o lumina portocalie estompata de fulgii care cad usor pe zapada deja adunata pe jos, cand stii ca nu ai nimic important de facut, decat sa petreci timp cu familia care te asteapta cu drag acasa, sau sa citesti o carte buna la caldurica.





It's all about the zen.
Iulia F.