duminică, 17 aprilie 2011

Astăzi, de Florii, am o mică povestioară pentru voi.

Dumnezeu a creat lumea (omenirea) în patru zile.

În prima zi a creat câinele şi i-a spus aşa: ”Tu vei trăi 20 de ani, vei fi sociabil, vei lătra la toți cei car vor trece prin fața casei pe care o păzești, vei da sfaturi, vei fi un prieten adevărat”. Câinele îi spune: ”Dar e prea mult să latru timp de 20 de ani, nu vrei să-mi dai doar 10 ani, și să iei 10 înapoi?” și Dumnezeu a fost de acord.

A doua zi a creat maimuța, și i-a spus: ”Tu vei trăi 20 de ani în care vei distra pe cei din jurul tău, îi vei înveseli și îi vei face să râdă.” Maimuța a răspuns: ”20 de ani în care să mă maimuțăresc și să fac pe nebuna? Nu, nu, asta e prea mult! Nu vrei să-mi lași doar 10 ani, și 10 să-i iei înapoi?”, și Dumnezeu a fost de acord din nou.

A treia zi Dumnezeu a creat vaca, și i-a spus: ”Vaco, tu vei trăi 60 de ani în care vei munci, vei întemeia o familie, vei face copii, vei avea grijă de ei și vei da lapte.” Vaca a spus: ”Dar asta este o viață foarte grea, și Tu vrei să trăiesc 60 de ani? Nu vrei să-mi dai doar 20 de ani și să iei 40 de înapoi?” și Dumnezeu a acceptat și de această dată.

A patra zi a creat omul și i-a zis: ”Tu vei trăi 10 ani, este de ajuns să înveți esențialul, să trăiești liniștit, fără griji și să iubești.” Omul a spus: ”Dar 10 ani e prea puțin pentru o viaţă atât de bună. Nu vrei să-mi dai pe lângă aceştia şi cei 10 ani care au rămas de la câine, cei 40 de la vacă si cei 10 de la maimuță, ca să am timp să mă bucur de viață așa cum trebuie?” Dumnezeu a zis: ”Bine, atunci, 10 ani te vei distra, 40 de ani îți vei întemeia o familie, vei avea copii, și vei munci ca să-i poți întreține, iar ultimii 10 ani vei da sfaturi celor din jurul tău, vei veghea asupra familiei tale și te vei bucura de nepoți.”

My present for you:



Enjoy!
Iulia F.


marți, 12 aprilie 2011

Oua chinezesti. Oua false. Oua contrafacute.

,Astăzi am dat peste un articol al cărui titlu părea interesant...şi puţin...ciudat :D...l-am citit şi nu reuşesc încă să-mi dau seama dacă am fost păcălită sau nu, aşa că am decis să îl împărtăşesc şi cu alte persoane.Titlul spune aşa: "Ouăle chinezeşti făcute de mâna omului au ajuns şi în România."

Mai jos urmează: "Cel puţin pe calea web-ului. Un email cu aer de hoax, viralizat rapid pe netul autohton, spune că pentru nişte ouă false, făcute cap coadă în China, e nevoie doar de carbonat de calciu, amidon, răşină, gelatină şi alumină." N.B.: Autorul spune că este vorba de un email cu aer de hoax, şi nu un hoax get-beget.

Să mergem mai departe cu prezentarea teoriei din respectivul email.

În China există şcoli false şi chiar clase care predau o varietate de tehnologii de fraudă flagrantă; chiar şi ouăle pot fi fabricate din materiale chimice, care se pot chiar prăji. Acesta este în prezent cel mai popular curs de falsificare.



Pasul 1: Procurarea de materii prime

Folosind 7 tipuri de materiale chimice, cele din poza de mai jos.

Ouăle false se fac din carbonat de calciu, amidon, răşină, gelatină, alumină şi alte produse chimice.

Pasul 2: Producerea de ouă

Oul crud se formează în forma plină cam 2/3, se pun clorură de calciu, coloranţi, oul începe să capete forma cunoscută.

“Gălbenuşul de ou” se formează în matriţa rotundă. Se foloseşte “apa magică”, adică clorură de calciu.

Prin adăugarea unui pigment galben culoarea devine cea de gălbenuş de ou crud …

Pasul 3: Forma de ou

În matriţă se pune alb brut de ou la nivel de 1/3, la fel ca prima turnare, gălbenuşul de ou se introduce la fel ca găluştele în supă, totul se spală în apa magică, iar jumătatea de ou începe încet să se formeze. Forma de ou se lasă să se usuce 1 oră, iar după spălarea cu apă este gata.

Pasul 4

Liniile de cuplare a jumătăţilor de ouă se estompează prin cufundare în parafină şi carbonat de calciu, pentru formarea cojii în această soluţie, care se repetă de mai multe ori, până când coaja se întăreşte puţin. După clătirea în apă rece, linia de cuplare se estompează, iar în acest moment oul a căpătat forma finală.

Coaja tare este formată prin imersarea lor în parafină, apoi se lasă la uscat.

Coaja artificială de ou este foarte fragilă şi se sparge uşor.

În timpul prăjirii se formează multe bule mici, dar mulţi oameni nu remarcă diferenţa. Oul arată exact la fel, are gust mai bun decât cel adevărat, dar astfel creşte statistica persoanelor cu toxiinfecţii alimentare.

De ce se falsifică ouăle?

Din cauza banilor. Costul oului fals e de doar 0.55 Yuan/kg, în timp ce ouăle adevărate costă 5.6 Yuan/kg.

La sfârşit, autorul spune că s-a convins despre "autenticitatea" respectivului articol gugălind şi cerând sfaturile unui doctor nutriţionist şi al unui reprezentant al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Din declaraţiile repectivilor am găsit doar nişte "poate, nu cred, nu pare, nu mă pricep", însă ambii specialişti speră ca în cazul în care ar exista asemenea ouă, să nu apară şi pe piaţa românească.

Eu am gugălit vreo 2 secunde şi am dat peste nişte filmuleţe foarte interesante care îmi demonstrează existenţa ouălor false. Am reuşit să downloadez doar unul dintre filmuleţe, celălalt este aici. Accesaţi-l pentru că este şi mai interesant.




Toate ca toate, dar... pe bune??!?!?! OUĂ FALSE??! Vom ajunge să bem petrol în loc de sucul de fructe de dimineaţă. Groaznic!


Eat healthy!

Iulia F.


luni, 11 aprilie 2011

The power of the jeans

Având în vedere că am o perioadă mai plină la facultate, nu mai am atât de mult timp liber la dispoziţie pentru a posta ceea ce mi-aş dori pe blog. Astăzi, căutând informaţii pe internet pentru un proiect, am dat peste un articol interesant pe care aş dori să-l împărtăşesc cu oricine are plăcerea de a-mi răsfoi blogul din când în când.

IZOLAŢIA DIN JEANS





După 25 de ani de experienţă în domeniul materialelelor de construcţie, a apărut izolaţia din jeans. O combinaţie din fibre naturale, produs superior, cu caracteristici deosebite.

Izolaţia din jeans poate fi folosită atât la interior şi exterior, cât şi pentru izolarea tavanelor. Poate fi instalată fie în structuri de lemn sau metal.




Aceste fibre de bumbac sunt eficiente în absorbţia sunetului şi deţin performanţa termică maximă.





Este foarte uşor de menevrat şi montat fără a fi nevoie de îmbrăcăminte de protecţie sau de un echipament special de respirat. Se fabrică în lăţimi supradimensionate pentru a putea acoperi o suprafaţă cât mai mare.


Acest material izolator este tratat pentru incediu, tratament ce nu acţionează doar ca o barieră contra incendiilor, dar împiedică şi dezvoltarea ciupercilor şi dăunătorilor.





Izolaţia din jeans este formată aproape în întregime din denim natural şi fibre din bumbac, care sunt 100% reciclabile, necesită o cantitate minimă de energie pentru fabricare, venind în sprijinul naturii prin reducerea poluării şi reutilizarea deşeurilor de la fabricile de jeans.




Considerat un material de construcţie ecologic, izolaţia din jeans respiră şi eliberează umiditatea în timp util, de asemenea conţine inhibatori de mucegai, nu conţine formaldehidă sau iritanţi dăunători.





Un exemplu foarte bun pe lângă locuinţele rezidenţiale în cadrul cărora se poate folosi izolaţia din denim este chiar cel mai verde muzeu din lume California Academy of Sciences din San Francisco (SUA), pe lângă oţelul 100% reciclat folosit în structura muzeului şi panourile solare s-a folosit şi izolaţia din denim reciclat.


Webgrafie:

http://greenjeansinsulation.com/

http://www.arhitecturaverde.ro/article.php?id=43



Enjoy!

Iulia F.