miercuri, 9 februarie 2011

Lectie de pitzipongeala

Mi se întamplă adesea să mă abonez la newsletter-urile unor site-uri pe care nu le frecventez atât de des încât să doresc să fiu bombardată cu diverse mail-uri, dar cu toții știm cât de prietenos poate fi nemărginitul "world wide web". În urmă cu câteva zile am primit un astfel de newsletter, din partea unui site dedicat femeilor cărora le place să trăiască „urban, cool si sexy”, cu un articol care se numește „Arată-i că-ți place... luxul”.

Da, ai ghicit, este vorba despre un articol cu sfaturi pentru o femeie [prefer să nu generalizez și să bag toate femeile în aceeași oală, aici consider că este vorba despre o femeie..anume], despre cum să îi arate viitorului pretendent că îi place luxul, pentru ca cel din urmă să-și dea seama chiar de la prima întâlnire, că domnișoara este o prințesă și că trebuie tratată ca atare.

Primul sfat o îndrumă pe această femeie să poarte unghiile cât mai lungi, decorate cu ojă închisă la culoare și eventual cu niște cristale Swarovsky, pentru a-i transmite săracului bărbat că nu se dă în vânt după treburile gospodărești și că îi place să fie servită. Buuuun, să zicem că de unghii avem grijă toate femeile, dar această! femeie este sfătuită să se îmbrace DOAR cu haine scumpe și cu etichetele la vedere, pe cât posibil. După ce că „prințesa” este îndemnată să aspire la cadouri constând în haine de blană, i se mai și spune ca dacă el nu înțelege tipul de cadouri pe care aceasta le vrea și pe care le merită, atunci nici relația nu merită.

Mai urmează sfaturi de genul: poartă pantofi cu tocul înalt „ca de prințesă” [unde e trecută regula asta care spune că prințesele poartă doar pantofi cu toc?], cumpără-ți un câine pe care să-l porți în poșeta ta [ăla mai lipsește din poșeta dânsei], dăruiește-i perne și felicitări cu expresia: „sunt regina ta!”, spune-i să-și noteze numărul tău în telefon cu apelativul „prințesa”, la restaurant comandă doar băuturi din fructe, cât mai dulci, și strâmbă-te când un bărbat își comandă whisky sau își aprinde un trabuc pentru a-i arăta că ești o prințesă alintată [da da, neapărat strâmbă-te!], pune în camera ta cât mai multe animale de pluș, pentru a-i arăta, că vrei alintată și împăcată doar cu daruri scumpe în cazul în care face vreo prostie, perfect fiind un inel cu diamante.

Următorul sfat arată cam așa: „Demonstrează-i că faci parte dintr-o categorie greu de ignorat: aceea a femeilor est-europene! În afară de faptul că ești superbă (fake blonde), ai o siluetă de vis (ești moartă de foame), îți place să mergi la mall (să fii văzută), flirtezi cu toți bărbații tineri și bătrâni, te interesează contul bancar al unui tip mai mult decât numele lui.” N.B.: nu eu am pus comentariile din paranteze, acestea fiind reale, de la mama lor. Aici nu mai am ce să mai comentez, cred că totul este clar – marea ipocrizie este la ordinea zilei pentru toți, iar femeia descrisă în această ipostază, după mine, este una...de lux [if you know what I mean].

Femeia noastră are absolută nevoie de un mobil roz cu Swarowsky. Ce drăguuuuuuuț!! roooz, cu cristale. Da da, vreau și eu [Not!]. Aici nu prea am înțeles ce legătură ar avea mesajul cu sfatul, dar e un mesaj...care te unge pe inimă, așa că nu mai contează. „Ești o prințesă neajutorată care are nevoie de un prinț cu un BMW alb, care să o salveze de la o moarte sigură, prin muncă. El va afla că îți dorești o casă albă în care [...] să te joci cu păpușile (adică prietenele tale siliconate).” Mmmm..ăsta este un sfat grozav, care ne învață ceva extraordinar, și anume că munca duce la moarte sigură. Adică: dacă muncești, mori. Sau: să nu dai cu mătura în casa în care ”te joci” cu prietenele tale siliconate, pentru că vei muri.

„Poartă părul cât mai lung, pune-ți extensii sau dă-te cu mult fixativ. Mesajul transmis: adio sex! – nu ai vrea să-ți strici coafura de prințesă, te interesează foarte mult cum arăți, [...], și nu-ți permiți să transpiri, să alergi sau să stai în bucătărie.” Acest sfat îndeamnă femeia, din nou, să facă în așa fel, încât să-i arate că ea e păpușa Barbie și că trebuie ținută de bibelou.

Păi no, bine, am înțeles, femeia asta e o prințesă și trebuie recompensată cu cadouri scumpe și viață în puf roz. Dar, mă întreb eu...recompensată pentru ce?! Pentru că arată bine? Și după descrierea făcută: fake blonde, moartă de foame, mobil roz, haine cu etichetele la vedere, mult fixativ pe părul fals, unghii cât mai lungi, nu știu zău cât de bine arată femeia aia, pentru că eu nu am o imagine foarte plăcută în minte. În afară de moțăială și alintat, ea nu face nimic. În bucătărie nu intră, alte treburi gospodărești nu, sex nu, job nu, și pe deasupra, mai și flirtează cu toți bărbații, fie ei tineri sau bătrâni. Poate știi tu să-mi răspunzi la întrebare: Ce face această femeie pentru ca un bărbat să-i ofere o viață de lux?

Normal că România e plină de fete ca Simona Senzual, Andreea Tonciu, și alte alea, având în vedere că mass-media ne încurajează să fim niște tute, niște falseturi cu principii pe care eu nu dau doi bani. Când am citit prima oară articolul mi-am spus că nu se poate să existe o asemenea femeie, dar m-am gândit mai bine și mi-am adus aminte de site-ul cu și despre pitzipoance. Din păcate lumea devine din ce în ce mai proastă, iar dacă așteptăm ca toți oamenii să devină inteligenți, ne pierdem vremea de pomană.