sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Am o ea.

Poate și voi aveți un/o BFF, dar a mea e cea mai bună, prin simplul fapt că e atât de ... ”messed up”.

Azi mi-a oferit un cadou:




...iar ieri mi-a oferit:



P.S.: Nu sunt foarte mulțumită de caracterizare, însă când voi găsi una mai bună, mă voi corecta.[promit]


Enjoy!
Iulia F.

vineri, 21 ianuarie 2011

Something we all love


Unii studenți au început deja sesiunea, alții o așteaptă cu...mare drag.
[def. ”sesiune”= stres, nopți nedormite, cearcăne, migrene, cafea, ceai, energizant, cola, ciocolată, ș.a.m.d.]
Pentru a rezista cât mai bine peste săptămânile din sesiune fiecare dintre noi are un secret, majoritatea însă, folosește faimoasa, gustoasa, minunata ciocolată. Trebuie să mărturisesc, că înainte de a experimenta anii facultății, nu înțelegeam cum te poate ajuta ciocolata, ba mai mult, o vedeam ca pe un aliment care mă ajuta doar să mai îngurgitez niște calorii inutile, dar cu trecerea timpului am învățat că sunt anumite plăceri care mă ajută să trec mai ușor peste problemele pe care le întâmpin zilnic.
La bază, ciocolata este cacao îndulcită, cu lapte sau cu cremă. În mod general, 100g de ciocolată conțin între 500 și 550 kcal, ceea ce ar putea fi o problemă pentru silueta noastră, însă ca orice aliment, aceasta îngrașă numai în cazul în care o consumi în cantități uriașe, deci din punct de vedere caloric, ciocolata nu este deloc periculoasă. În cacao se găsesc substanțe care acționează direct asupra psihicului, ca teobromina, cofeina, feniletilamina și magneziul, care au efecte calmante și destresante.
Cu toții mâncăm cu plăcere ciocolata, nu doar pentru gust, dar și pentru că aceasta are un efect euforizant și anxiolitic. Mai ales ciocolata neagră, care are mai multă cacao și este foarte bogată în feniletilamină, precursorul serotoninei, o substanță care joacă un rol important în ridicarea moralului. Este considerată de mulți medici ca fiind un antidepresiv natural. În schimb, nu este o idee prea bună să mănânci ciocolată multă înainte de culcare, pentru că este un excitant care, ca și cafeaua sau ceaiul, ne poate împiedica să ne găsim somnul.
O altă calitate interesantă este efectul euforizant care îi poate dezinhiba pe timizi, ciocolata trezește corpul și fantasmele, favorizează performanțele intelectuale, la fel ca și ceaiul sau cafeaua, dar într-un mod mai senzual. Da, da, da...ciocolata este un afrodisiac.
După cum spuneam, am reușit să fiu mai indulgentă în ceea ce privește ciocolata, dar cu toate astea, nu îmi voi înțelege niciodată prietenele care îmi spun că nu pot trăi fără ciocolată, lipsa acesteia provocându-le dureri de cap și stare de neliniște. Hmm...sper să nu reușesc să le înțeleg vreodată pentru că îmi sună a drog. :D

Enjoy!
Iulia F.